– Klimakrisen stopper ikke på grunn av korona

Tromsøband er klar til å lage liv på Natur og Ungdom sin sommerleir på Riddusletta.

Resirkulert gjør sin første livejobb for publikum etter at koronakrisen inntraff. Det skjer på sommerleiren til Natur og Ungdom i Manndalen, som er ei bygd i Kåfjord kommune i Troms.   Foto: Pressefoto

kultur

Natur og Ungdom har bestemt seg for å arrangere konsert med bandet Resirkulert fra Troms. Det skjer på Riddusletta I Manndalen i sommer.

– Flere aktiviteter

Tromsøbandet har, som alle andre band, fått mange konserter avlyst på grunn av korona, men nå skal de spille for miljø og samisk kultur. Målet er å samle miljøengasjerte ungdom i nord.

– Vi vil tilby mulighet for friluftsaktiviteter, kulturarrangementer og selvfølgelig miljøkamp til ungdommen i nord i sommer, sier Kaja Nyland leder i Nordland Natur og Ungdom.

– Stopper ikke klimakrisen

Natur og Ungdom påpeker at de i år arrangerer fem regionale sommerleirer Norge, med maks antall deltakere og strenge smittevernregler for å tilpasse seg koronaepidemien. Leiren på Riddusletta er åpen for ungdom i Troms, Nordland og Finnmark.

– Klimakrisen stopper ikke på grunn av korona, så vi har funnet en måte å samle unge, miljøengasjerte rundt om i hele Norge uten å risikere stor smitte. For oss er det viktig å bruke lokale band og næringsliv for å støtte opp om lokaløkonomien. Et desentralisert samfunn er jo et miljøvennlig samfunn! Vi er selvfølgelig veldig takknemlige for at Resirkulert vil spille på sommerens miljøeventyr, forklarer Sindre Kielland, styremedlem i Tromsø Natur og Ungdom.

Frist i dag

Konserten finner sted lørdag 25.juli. Den er åpen for ungdom mellom 13 og 25 år og studenter opp til 30 år som er deltakere på sommerleiren til Natur og Ungdom.

– Det er enda mulig å melde seg på! Frist er 9.juli. Man kan gå inn på nu.no/sommerleir, avslutter Elise Sørensen, landsstyrerepresentant for Troms og Finnmark Natur og Ungdom.