Satser 1,3 millioner på unge scenekunsttalenter

Fem talenter fra nord kan søke på nye midler for å utvikle seg.

(Arkiv/illustrasjon)  Foto: Reiulf Grønnevik

kultur

Talentprogrammet Uredd som er rettet mot unge scenekunstnere i etableringsfasen vil videreutvikle sitt kunstneriske uttrykk. Nå gir de 1,3 millioner til RadArts (nettverk for fri scenekunst) sin satsing på unge scenekunst-talenter med tilknytning til Nord-Norge.

– Det er nå åpent for nye deltagere å søke om opptak og vi håper på mange gode søkere. Alle kunstnere innen scenekunstfeltet kscenografer, skuespillere, tekstforfattere, dansere, digitale/teknologiske kunstnere mer med kan søke, sier Jenny Svensson, prosjektleder for Uredd.

Prosjektet vil ta opp inntil fem talenter, og har en tidsramme på halvannet år.

– En gladnyhet

Svensson håper satsingen er en gladnyhet i disse koronatider ettersom scenekunstfeltet har vært i dvale i flere måneder.

– Med Uredd vil vi med skreddersydde fagsamlinger, individuelle mentorordninger og gjennom å introdusere deltagerne til landsdelens nettverk og infrastrukturer hjelpe nyutdannede scenekunstnere til en rask etablering av virksomheten sin i landsdelen, samt bidra til deres kunstfaglige utvikling, opplyser hun.