Åpner opp tre konserter med publikum tilstede

I august kan du endelig få oppleve Aronnesrocken på nært hold.

(Arkiv/illustrasjonsfoto)  Foto: Reiulf Grønnevik

kultur

Fra 15. juni ble det tillat med arrangement på offentlig sted med opptil 200 personer hvor det kan holdes minst 1-meters avstand til personer som ikke er i samme husstand. Det gjør sitt til at Aronnesrocken som i hele vår har servert livekonserter via stream, åpner for å ha publikum på tre konserter i august.

Må tilrettelegge

– Når reglene nå tillater det så kommer vi til å åpne tre konserter i august for publikum, sier festivalsjef Torgeir Ekeland fornøyd.

– Hvorfor først i august?

– Det har med planlegging og tilrettelegging. De fleste produksjonene er planlagt som rene tv-sendinger.

Tre konserter

Konsertene som åpnes for publikum tilstede er The stuck in north show som går av stabelen 1. august, Petter Carlsen 15.august og Postgaarden hyller Pink Floyd som arrangeres 22.august.

– Dette er de tre konsertene som vi nå har fått har planlagt med publikum tilstede etter at de nye smittevernsretningslinjene og reglene kom på banen. Det jeg kan røpe så langt er at konsertene blir unike hver for seg. Blant annet skal Petter opptre med fullt band sammen med landsdelsmusikerne i Ensemble Noor. Det kommer til å bli en konsertopplevelse helt utenom det vanlige, for vi har en helt spesiell plan på hvordan denne skal foregå med publikum tilstede, røper Ekeland.

Klare føringer

– Folk må holde avstand på en meter, hvordan skal dere klare å få alle til å holde avstand, med 200 mennesker?

– Vi har en veldig streng plan med regler utarbeidet fra norske konsertarrangører som har gitt klar for gode føringer for hvordan arrangement skal gjennomføres. I tillegg skal disse konsertene gjennomføres innendørs i lokaler som er egnet for reglene. Publikum skal ikke stå eller mingle, men sitte på angitte sitteplasser.

– Skal konsertene også streames?

– Ja, alt vi gjør i sommer og høst skal også vises online. For de som ønsker å oppleve konsertene på stedet, vil få mulighet til å kjøpe billetter før fellesferien melder sin ankomst.