Jørgen valgt til styreleder for musikkbransjes største virksomhet

Altaværing fronter interessene til 34.000 for TONO.

Påtroppende styreleder Jørgen Karlstrøm og avtroppende styreleder Ingrid Kindem.  Foto: Kristian Dugstad/TONO.

kultur

TONO, som er norsk musikkbransjes største virksomhet med en omsetning i 2019 på 771 millioner kroner, har valgt Jørgen Karlstrøm fra Alta som ny styreleder.

– Jørgen Karlstrøm fra Norsk Komponistforening ble valgt vervet på TONOs årsmøte i dag, og dermed blir han øverste tillitsvalgte for 34 000 norske komponister, sangtekstforfattere, låtskrivere og musikkforlag, sier Willy Martinsen, kommunikasjonsjef i TONO i en pressemelding.

TONOs årsmøte ble avholdt på Sentralen i Oslo onsdag 24. juni. Det ble valgt inn fire representanter og fire vararepresentanter for to år til TONOs styre, samt styreleder og neststyreleder, henholdsvis styreleder i Norsk Komponistforening Jørgen Karlstrøm og styreleder i Musikkforleggerne Kai Robøle.

– Det er første gang i TONOs historie at en musikkforlegger har hatt nestledervervet i TONO, opplyser Martinsen.

TONO er forøvrig en organisasjon som styres av opphavere (komponister og sangtekstforfattere) og musikkforlag, og forvalter på deres vegne de økonomiske opphavsrettighetene i musikken de har skapt. TONO gir tillatelse til bruk av beskyttet musikk for eksempel på radio, TV, internett, konsert og kino mot betaling, og overfører hvert år sitt økonomiske resultat videre til rettighetshavere i musikk som har blitt spilt offentlig.