Fant tonen med Anathema-musiker

Petter Carlsen har mange baller i lufta. Den siste heter Northern South.

Petter Carlsen har etablert Northern South sammen med Anathemas Daniel Cardoso.  Foto: Bernhard Hienerwadel

kultur

Ikke nok med at Carlsen nylig har presentert to singler fra solokarrieren: Sist fredag overrasket han både fansen og musikklivet i inn og utland med en helt fersk låt med prosjektet Northern South, et samarbeid mellom Petter i Alta og Daniel i Portugal.

– Vi er begge veldig gira etter at den første låten «Make It Last» er i havn og lagt ut på strømmetjenester, sier Carlsen til Radio Alta.

Petter har aldri lagt skjul på sin fascinasjon for britiske Anathema, der nettopp Daniel Cardoso er trommis og multi-instrumentalist.

– Det var egentlig Daniel som tok initiativet og sendte over fem instrumentale spor, med ønske om at jeg la på tekst og melodilinjer for vokal. Så langt har jeg bare hatt tid til den ene låten, så har jeg fire til jeg skal jobbe med, sier Carlsen, og avslører at Northern Souths første leveranse handler om hans lille sønn.

Petter mener det er sunt å spille inn låter på en helt ny måte.

– Det er flott å få energi av hverandre i studio, men har har vi spilt ball og sendt mailer fram og tilbake. Det gir en helt ny innfallsvinkel Daniel ble veldig begeistret for resultatet og ville ha låten ut umiddelbart. Sånn ble det, smiler Carlsen.

Altaposten kan avsløre at det handler om om stor og episk lydbilde, i retning Pink Floyd og nettopp Anathema. Bør sjekkes opp umiddelbart.

Petter Carlsen er også med i snart plateaktuelle Julietnorth, sammen med blant annet felespiller Julie Alapnes og Halvard Rundberg fra Violet Road.