Skambankt kommer til høsten

Skambankt «Unplugged» kommer til City Scene 24. Septembe

Skambankt kommer til Alta til høsten, men da i akustisk tapning.  Foto: Pressefoto/Eirik Halvorsen

kultur

Forhåpentligvis blir det en virusfri høst og oppblomsting av kultur i stedet. Etter at Kvelertak gikk fløyten denne våren, kan det være godt å ha noe å se fram til. Her kan Skambankt komme inn i bildet.

Det er gitarveggene som har vært bandets varemerke, men høsten 2019 overrasket bandet  fansen ved å slippe sitt første akustiske album, med tittelen 1994. Det ble fulgt opp med en turné som viste et helt annet Skambankt enn det folk er vant til. Det ga mersmak.

– De fleste låtene til Skambankt er i utgangspunktet laget med hjelp av en kassegitar, så veien til et mer åpent, dynamisk og akustisk uttrykk er ikke så langt unna som en kanskje skulle ha trodd, påpeker Thomas Gladsøe ved City scene i en pressemelding.

Med et lite nikk til 90-tallets «Unplugged»-serie på MTV, tok Skambankt i 2019 et langt skritt til siden og tilnærmet seg gammelt og nytt låtmateriale på en annerledes måte.