Hjemmeseier trygt i havn

Bilal Saab kom til sine egne da NorthKid spilte på City Scene.

Bilals vokalprestasjoner er fullstendig uangripelige. Lørdag kveld var 20-åringen fra Hasvik som vanlig helt seg selv, med solid bakkekontakt, varm humor og ungdommelig sjarme.   Foto: Bernhard Hienerwadel

kultur

Lørdag kveld ga altabandet NorthKid sin første konsert i hjembyen etter vokalist Bilal Saabs seier i Stjernekamp. Forrige helg solgte 20-åringen fra Hasvik ut Nordlyskatedralen to ganger på en ettermiddag (750 publikummere). Ikke overraskende, var også City Scene utsolgt. Kanskje litt mer overraskende var at halvparten av det unge publikummet virket å være mer opptatt av hverandre enn av det som skjedde på scenen. Men fremst ved scenekanten var stemninga upåklagelig. NorthKids dansbare synthpop, en sein lørdagskveld ute på byen og unge, festklare folk i julemodus er en vinneroppskrift av de sjeldne.