Disse har stemmer i den norske Frost 2-filmen

Disney røper de norske stemmene i storfilmen, de samiske holdes fortsatt hemmelig.

Mikkel Gaup og Ella Marie Hætta Isaksen er to av stemmene som vil høres i den norske Frost 2-filmen.  Foto: Pressefoto / Bernard Hienerwadel

kultur

Vi får høre blant andre Ella Marie Hætta Isaksen som Honning-Maren, og Mikkel Gaup som Tundraleder i «Frost 2» med norsk tale, skriver NRK.

– Det er en stor ære å få være med i en slik stor film som i tillegg har hentet inspirasjon fra det samiske. Det er en vakker historie, sier Gaup til NRK.

Men hvem vi får høre i den samiske versjonen holdes fortsatt hemmelig.

– Stemmene til rollefigurene i filmen med samisk tale vil bli lansert innen en uke, kan The Walt Disney Company Nordics presseansvarlig Cathrine Kanck-Vårdal fortelle til NRK.

Frost 2 på nordsamisk

Walt Disney gir ut Frost 2 på nordsamisk i samarbeid med Sametinget.

Disney har derfor tidligere besøkt forskjellige områder i Sápmi for å hente inspirasjon til den nye filmen.

– Den samiske kulturen har en unik historie. Vi er svært interesserte i forskjellige innfallsvinkler, så vi kan prøve å lage filmer som appellerer universelt. Derfor er vi her, fortalte Peter Del Vecho til NRK under Sametingsbesøket høsten 2018.

Ellers vil Lisa Stokke, May Synnøve Kaspersen, Gustav Nilsen og Thorbjørn Harr fortsette i rollene sine som Elsa, Anna, Olaf og Kristoffer i filmen med norsk tale.

Filmen har festpremiere på både norsk og samisk tale 14.-15. desember, og premiere 25. desember.