– Det kommer til å låte fantastisk

90 korsangere fra Alta skal være med på storstilt korfest i Nordlyskatedralen.

TRE KOR, 90 SANGERE: Alta Vocale, Alta motettkor og Alta kammerkor er klar for flerstemt festaften i Nordlyskatedralen. (Arkivfoto)  Foto: Reiulf Grønnevik

kultur

Tirsdag 24. september er datoen for en flerstemt sangbegivenhet i katedralen. Nok en gang er det Mediehuset Altaposten som vil løfte det lokale kulturlivet i sitt jubileumsår.

Gir sang til folket

– Dette er vår måte å gi noe tilbake til alle de som liker musikk og korsang i byen, sier markedsjef i Altaposten, Yngve Reginiussen, som viser til mediehuset Altaposten, som en del av 50-årsjubileet, arrangerer en storstilt korkonsert med hele 90 sangere på scenen.

Flere avdelinger

Korene som skal opptre er Alta Vocale, Alta motettkor og Alta kammerkor.

– Korene skal ha hver sine avdelinger, som til slutt skal ende med hele tre store fellesnummer. Totalt blir det over 90 sangere på scenen i katedralen, og det kommer garantert til å låte fantastisk, sier Reginiussen som fortsetter:

– Vi har i hele år, i forbindelse med Mediehuset Altaposten 50-årsjubileum, hatt flere arrangementer i byen. Denne konserten er for alle som liker knakende god flerstemt sang, levert av byens dyktigte korister, sier Reginussen.