Synger fram sommerens ankomst

– Konserten vil inneholde et gledelig og lett sommerbudskap for alle.

TONESETTER SOMMERENS KLANGFARGER: Dirigent Per Andersson, Liv Astrid Nyvoll, Wenche Kjæmpenes, Ingrid Marie Willassen (Ensemble Noor) og Ingunn Vistnes er noe av de som skal bidra til årets sommerkonsert med Alta Motettkor.   Foto: Birgit Abelsen

kultur

I tradisjon tro er  Alta Motettkor klar med sin sommerkonsert. Det skjer på torsdag i Nordlyskatedralen og i år bidrar Ensemble Noor og sangeren Antti Nissilä som støttespillere.

– Et gledens budskap

– Vi har spikret et lett og variert program som passer som hånd i hanske til sommerens budskap.  Konserten har derfor fått det klingene navnet «Mitt hjerte ler» som spiller på at vi alle er så glade når det blir sommer, sier Ingunn Ims Vistnes som er en av sangerne i motettkoret. 

Konserten er et samarbeid med flere profesjonelle musikere som er sangeren Antti Nissilä fra Hammerfest og Ensemble Noor.

Hun lover publikum en fin blanding av gamle og nye musikalske perler. Blant de mer kuriøse innslagene er et helt nytt stykke om ugler. 

– Det nye stykket var på latin, så vi regnet med at det var kirkemusikk, sier Ims Vistnes som utdyper:

– Men det var en del av teksten vi stusset på. Og da vi begynte å google, fant vi ut at hele verket er en oppramsing av uglenavn på latin. Verket er skrevet av nettopp Antti Nissilä, som til daglig er lærer på kulturskolen i Hammerfest.

– Magiske Grieg

I tillegg har koret, for anledningen, tatt frem Griegs fire salmer.

– Dette er kanskje noe av det vakreste Grieg har komponert. Grieg var en mester til å kombinere folkemusikk og nyskapende harmonier. Det er litt magisk å synge noe av han, sier et annet kormedlem, Liv Astrid Nyvoll.

Underveis skal også barytonsangeren Antti Nissilä, Ensemble Noor, og Nils Anders Mortensen på piano, har egne avdelinger.

Avrunder i Hammerfest

Fiolinist Ingrid Marie Willassen fra Ensemble Noor sier at hun er klar til å skape vårstemning på konserten.

– Det er alltid hyggelig å jobbe sammen med Motettkoret, og vi gleder oss til konsertene i Alta og Hammerfest, sier hun.