Henter finnmarkinger til Harstad

Finnmarkingene blir hjertelig tilstede under Festspillene i Nord-Norge.

Elle Marja Eira.  Foto: Morten Hyld Pettersen

kultur

Programmet ble sluppet i går kveld og kommunikasjonssjef Victoria Bakken opplyser at finnmarksbaserte kunstnere blir synlige i sommer, fra tungrockerne i Ondt Blod til Simone Grøttes grasiøse dansetrinn.

Her er noe av det som blir å finne på plakaten:

  • Elle Márjá Eira fra Kautokeino skal ha konsert i Harstad kino.
  • Ondt Blod presenterer ny musikk sammen med Tromsø-rapperen KLISH.
  • Skuespiller Ida Løken Valkeapää skal ha konsertforestilling med utgangspunkt i trolldomsprosessene i Finnmark på 1600-tallet.
  • Simone Grøttes «Margebein» har norgespremiere.
  • To debatter med særlig finnmarksrelevans skal være under festspillerne:; 40-årsjubileet for Altakampen og en som omhandler Frigjøringen av Finnmark 1944.

En lang reise

Festspilldirektør Maria Utsi kunne i går presentere sitt siste program for de 55. Festspillene i Nord-Norge. Det blir 250 forestillinger på åtte dager.

– De siste fire årene har vært en fantastisk festspillreise. Det startet i 2016 med å redefinere vår misjon og vende blikket mot nord i vår egen landsdel. Vi ønsket å gi kunsten fra nord plass og rom, og når vi nå kan presentere et rekordstort program med et helt selvfølgelig tyngdepunkt i nord er det en avslutning på dette kapitlet jeg er svært fornøyd med, sier festspilldirektør Maria Utsi i en pressemelding.