– Beste band under hele festivalen

Avisa Natt & Dag svært imponert av Alta-bandet Biru Baby.

Illustrasjonsbilde av Biru Baby.   Foto: Freddy Ludvik Larsen

kultur

Biru Baby var en av flere attraksjoner under Trondheim Calling, som er en årlig vinterlig musikkfestival kombinert med konferanse.

Gratisavisa Natt & Dag var på plass for å følge begivenhetene. I oppsummeringen er det ingen tvil om hvem de er mest imponert av.

– Det samiske rockebandet Biru Baby leverte det som kanskje var Trondheim Calling 2019s aller beste konsert. For en totalpakke: Autotune-joik, J-rock-estetikk, sápmi power og et sceneshow som hører hjemme på store festivalscener, heter det.

Det meste må ha stemt for bandet, skal vi tro Natt & Dag.

– Vokalist Hánná Reisnes Moen styrte det hele med nesten parodisk sterk entusiasme, gitarist Ida Iki spilte mindre som en ekte person og mer som en animasjon fra guitar hero, mens en fyr med keytar spratt rundt på scenen med et stort glis. Det var også dansere på scenen som i løpet av konserten veivet både med AK-47-kopier og samiske flagg. Vi fikk litt tårer i øynene, helt på ekte, skriver de.