Lysende øyeblikk i katedralen

Sanger om lyset er Sami Music Weeks publikumsmagnet.

STERK TRIO: Ingen skal klandre Sami Music Week for ikke å ha sørget en høy andel kvinnelige festivalartister. Fra venstre: Herborg Rundberg, Anna Näkkäläjärvi-Länsman og Kari Heimen.   Foto: Bernhard Hienerwadel

kultur

«Sanger om lyset» på selveste 6. februar i Nordlyskatedralen har i flere år vært Sami Music Weeks best besøkte konsert. Drøyt 100 publikummere overvar forestillingen som i år hadde Anna Näkkäläjärvi-Länsman (Utsjok), Kari Heimen (Alta) og Herborg Rundberg (Tromsø) som hovedartister, og som vekselvis sto i fokus. De ble akkompagnert av strykere fra altabaserte Ensemble Noor, gitarist Asbjørn Ruud (Vadsø) og kapellmester og multiinstrumentalist Stein Austrud (Mandal). De tre hovedartistene akkompagnerte også hverandre, i mer eller mindre grad.