– Veldig, veldig skuffende

Tommy fikk ikke støtte til «Slaget om Narvik».

FIKK IKKE STØTTE: Tommy Wirkolas filmplaner om kamphandlingene i Narvik fikk ikke støtte fra Norsk filminstitutt. (Arkivfoto)  Foto: Hanne Larsen

kultur

Torsdag ble det kjent at Norsk filminstitutt ikke ga støtte til Tommy Wirkola som søkte om midler til å lage en film om de kjente kamphandlingene i Narvik under 2. verdenskrig.

I en e-post til Altaposten skriver Tommy at han er skuffet.

- Veldig veldig skuffende, men sånn er det bare, skriver Tommy.

På spørsmål om han skal gå videre med filmplanene svarer han at det uten støtte vil gjøre det vanskelig å fortsette prosjektet.


– Vi har et flott manus og et fantastisk prosjekt på gang

Tommy håper Norsk filminstitutt støtter den planlagte filmen om kamphandlingene i Narvik under 2. verdenskrig.

 

Filminstituttet bestemte seg for å støtte Andre Øvredal sitt filmprosjekt som også skal handle om Narvik-slaget. Støtten er på 15 millioner kroner.


– Nå er det på tide å fortelle om de som faktisk var i krig

– Innsatsen til mange av de som kjempet under felttoget i Narvik ble ikke tilstrekkelig anerkjent av norske myndigheter etter krigen. Mange fikk en følelse av å ha blitt tilsidesatt og glemt, skriver Tommy Wirkola.


Ifølge Norsk filminstitutt skal filmen til Øvredal i Nordisk Film Production hete «Hitlers første nederlag». Den skal forklare historien om det største slaget på norsk jord noensinne våren 1940.