Legger førpremiere til Alta

Kamelfilm klar for Aurora kino på torsdag.

PREMIERE I ALTA: Filmen Kamel kan man få med seg torsdag.  Foto: Pressefoto

kultur

Det handler om den mye omtalte kinofilmen om verdens nordligste kameler, som lever på Sørøya. Den har førpremiere i Alta, torsdag 30. januar.

– Bortsett fra de største stjernene i filmen, kamelene Bor og Bestla, kommer de fleste aktørene til Alta for å treffe publikum. De utgjør til sammen omtrent halvparten av vekten til hankamelen Bor som er nær 1000 kilo, opplyses produsent Knut Skoglund.

Familiefilmen handler omTorarin (9) og søsteren Svalin (12) som bor på Sørøya i Finnmark. Da de var mindre, ønsket de seg hest som de kunne ri rundt i det vakre landskapet med. Foreldrene kjøpte imidlertid to baktriske kameler i stedet.

Familien drar til Mongolia i håp om å finne en kameltrener som kan tenke seg å komme til Nord-Norge for å trene kameler.