Fullspekket Beaivvas-program

Fredag lanserte Det Samiske Nasjonalteatret teaterprogrammet for 2019.

LANSERINGEN: På listen over forestillinger teatersjef Rolf Degerlund la frem, finner man seks urpremierer planlagt for i 2019.  Foto: Beaivváš Sámi Našunálateáhter

kultur

– Hele seks urpremierer venter i 2019, lokker Beaivvas med. Allerede i januar lanserer de to verdenspremierer, som teatersjefen kaller det: Juoiggas, joikekonsertforestilling med tekster av Rawdna Carita Eira og Harald Gaski og regi av Rolf Degerlund. Forestillingen Kvinnerommet om kjønnsroller fra 1810 og til i dag lanseres også. Kvinnerommet spilles av Anja Bongo Bjørnstad, Anitta Suikkari og Sarakka Gaup. Regissør er Mette Brantzeg.

– Vi forteller store historier med styrke og glede, samtidig som vi sammen med den norske stat, Sametinget og Kautokeino kommune jobber hardt for å virkeliggjøre et teaterhus i Kautokeino i nær fremtid. Et teaterhus som er en nasjonalscene verdig, sier teatersjef Rolf Degerlund i en pressemelding.

Under lanseringen av programmet, som inneholder forstillinger som Pelle Hare og heltene i Sáttomielli, Pippi, Human zoo og The jouney, la Degerlund trykk på at de gjennom hardt arbeid stimulerer til flere nye samiske verker.

– Vi er en av få teatre som kan vise 4-5 verdenspremierer alle skal få ta del i.