Hansen som er en av initiativtakerne bak den første slagverkfestivalen i Finnmark, skal selv by på en nyvinning av en konsert under festivitasen som går av stabelen midtveis i september flere plasser i Alta.

Konsert for indre ro

– Vi har spikret et stort og variert program – og alt er klart for en stor happening i rytmenes tegn, sier Hansen, som skal spille solokonsert på Alta museum.

– Jeg var på en lang telttur i flere uker i Láhpoluoppal i fjor sommer hvor jeg tok opp masse natur- og insektslyder. Disse lydene er bakteppe for solokonserten. Lydene skal spilles av, mens jeg spiller ulike slagverkinstrument over det hele, sier Hansen, som under en øvelse fant ut at naturlydene var særs behagelige.

– Mange bruker jo lyder fra naturen når de mediterer eller vil finne roen og derfor fant jeg ut at publikum ikke skal få sitte rett opp og ned på en stol. Tilhørerne må derfor ta med seg liggeunderlag eller annet behagelig å ligge på, for dette skal bli en meditativ konsert hvor man skal finne en indre ro og fred, sier Hansen om den kommende nyvinningen.

Åpner på Sisa

Hun påpeker at solokonserten kun er en liten del av det som skal skje under slagverkfestivalen.

– Det kommer fire trommekorps og 20 enkeltelever fra ulike kulturskoler fra hele Finnmark og det hele åpnes med en gratiskonsert på Sisa kultursenter hvor flere ulike kulturer og musikere bidrar på spennende rytmeinstrumenter, lokker Hansen.

Elevkonsert og «flash mob»

Festivalen arrangeres av Alta jentesmell og Hansen lover at det kommer til å bli en rytmisk festhelg flere plasser i Alta.

– Lørdag 15. september skal vi ha en lang parade med alle slagverkerne som skal gå fra Alta helsesenter, rundt Nordlyskatedralen, før vi ender opp i sentrumsparken. I parken skal vi ha en såkalt «flash mob» som er et slags stunt, og til dette har vi også invitert alle korpsene i Alta så det kommer til å høres at vi er i sentrum den dagen, sier den kreative trommeslageren som også er lærer på Alta kulturskole.

– Etter stuntet sprer vi oss og byr på konserter flere plasser i Alta. Det kommer også et spennende trommekorps fra Murmansk som skal ha en konsert på Alta museum kveldstid denne dagen, før vi søndag byr på en elevkonsert.

– Jeg og Kari Heimen skal spille med elevene og hvis noen ønsker å være med i Alta jentesmell, så bør de melde sin interesse nå, slik at de får bli med på moroa, sier Hansen, som i 2016 ble titulert som Ungkunstner ved Festspillene i Nord-Norge.