Fredag blir det premiere på trommeslageren Sverre Gjørvad sine nye komposisjoner og bandkonstellasjon som består av han, den klassiske musikeren Nils Anders Mortensen på flygel og jazzmusikeren Mats Eilertsen på kontrabass.

– Vakre harmonier

Gjørvad er kjent i musikkretser for sitt trommespill og komposisjoner på en rekke jazzalbum. Han ser fram til å presentere presenterer sitt nye triokonsept.

– Jeg er veldig glad for å ha fått med Mortensen på dette prosjektet. Han har en veldig god rytmikk, klangbehandling og sans for vakre harmonier, sier Gjørvad.

Nordisk jazz

Han roser også bassisten Mats Eilertsen, som også er håndplukket som bandmedlem i den nye trioen.

– Mats er min favorittbassist og helt klart den beste musikeren jeg noen gang har spilt med, skryter Gjørvad som er kjent for sin lyriske spillestil, ofte ispedd lun humor.

– Hva skal dere spille?

– Det blir originale komposisjoner som jeg har laget det siste året. Låtene er preget av våre nordlige steder hvor vi bor og sjangeren er jazz som også inneholder masse humor.

– Hvem er konserten for?

– Rett og slett for alle som liker god musikk. Dette blir trioens første konsert og bare det blir spennende for både oss og publikum, lokker Gjørvad.

Konserten går av stabelen på Alta museum fredag kveld.