Folkrock-bandet Gåte var det store trekkplasteret på årets Aronnesrock. Da de ankom Alta lufthavn på lørdag ettermiddag, manglet flere kolli – deriblant vokalist Gunnhild Sundlis kjole.

– Kjolene jeg bruker på scenen, er en ganske avgjørende del av showet. Det er liksom ikke Gunnhild som står på scenen, men jeg går inn i en skikkelse, eller en karakter. Derfor var det ganske stor krise da jeg blant annet manglet hele antrekket, sier Gunnhild Sundli til Altaposten.

Bandets artistvert, Benedicte Lyng, har imidlertid vært ute en vinternatt før. Først ringte hun den lokale småflypiloten og amatørmusikeren Magnus Langli, for å sjekke muligheten for å hente bagasjen i Tromsø. Men så viste det seg at den aldri hadde forlatt Trondheim. Da ringte snarrådige Benedicte til systua Design Røsberg i Bukta.

Full klaff

– Vanligvis er jeg på hytta i helga. Lørdag var et unntak, og jeg jobbet faktisk i systua, sier Inger-Lise Røsberg i Design Røsberg.

– Så sa jeg umiddelbart: kom med én gang, uten å ha helt nøyaktig forstått på Benedicte hvem og hva det gjaldt, legger hun til.

Mens Gåte gjennomførte lydsjekk på scenen uten sin vokalist, pilte Benedicte og Gunnhild til den lille systua nederst i Buktabakken som viste seg å være et lykketreff. Etter kun en halv time hadde vokalisten i Gåte funnet et brudeunderskjørt, en antikk brudeoverdel, en hvit topp samt blonder i sølv fra Bangkok til å flette i håret.

– Det var lett å se at Gunnhild likte butikken min. Hun visste hva hun skulle ha. Men hun var også veldig ydmyk og jordnær. Jeg sa til henne at hun kunne velge fra øverste hylle, og det gjorde hun. Det er viktig for meg å høre på hva kunden ønsker.

Til slutt var det bare å endre litt på toppen, pluss at jeg måtte gi Gunnhild nål og tråd, for brudeoverdelen måtte sys fast,  forteller Inger-Lise.

Dugnadsånd

Det hører med til historien at Inger-Lise Røsberg ikke tok seg betalt.

– Aronnesrocken gir så mye til lokalsamfunnet, at det var bare hyggelig å kunne hjelpe til. Vi er omtrent like gamle bedrifter i Alta, Aronnesrocken og Design Røsberg. Jeg ble invitert til konserten, men hadde dessverre ikke mulighet. Jeg fikk en god klem av Gunnhild og Benedicte, og det var veldig koselig, sier Inger-Lise.

Takket fra scenen

Gunnhild Sundli var et mektig og vakkert skue på scenen, og ingen i publikum kunne kommet på tanken at det fantastiske antrekket var en reserveløsning.

Tidlig i konserten fortalte Gunnhild publikum og ettermiddagens eventyr og takket Design Røsberg for fantastisk hjelp, til stor applaus fra publikum.

– Jeg synes det er så flott å være med å lage festival i Alta når man er omgitt av løsningsorienterte ja-mennesker, sier Gåtes artistvert Benedicte Lyng og rett nok en gang en stor takk fra Aronnesrocken til Inger-Lise Røsberg.