17-åringen skriver og lager musikk i sjangeren visesang, er en av flere unge artister fra Alta som skal opptre på Aronnesrocken i helga.

Metal og visesang

Oppvarmingen til festivitasen tok hun i Hammerfest torsdag kveld.

– Jeg synger i et band som heter Snøstorm, og dette bandet er langt i fra mitt eget soloprosjekt, ler Markussen som utdyper:

– Snøstorm er et band som spiller og lager musikk i metallsjangeren, og da blir det ganske mye «brøling». Jeg synes det er artig å operere i flere sjangere, for det lærer jeg svært mye av. På Aronnesrocken skal jeg dog opptre med mine egne låter, som er i visesangsjangeren.

Uten band

– Hva skal du opptre med?

– Jeg har fått ganske kort spilletid, og derfor skal jeg by på tre eller fire egenkomponerte viser. En av disse er låten «Stillhet» som jeg for første gang framførte under Ung Kultur Møtes (UKM) sin fylkesmønstring i vinter.

Jeg skriver på både engelsk og norsk, sier 17-åringen som skal opptre alene.

– Når det kommer til mine egne viser synes jeg det er fint å opptre alene, som soloartist.

Scenevant

Hun går på scenen fredag kveld.

– Noen nerver i sikte?

– Nei, jeg har spilt solo på UKM sin landsfinale for omlag 1000 publikummere, og har spilt mange ganger live det sist året, så nervøs blir jeg ikke lenger, sier  Markussen, som skal opptre flere plasser i helgen.

– Lørdag skal jeg delta på talentkonkurranse Ung rock i regi av Aronnesrocken, som går av stabelen på taket på Amfi-senteret. Søndag skal jeg spille i Kvalsund under sykkelløpet Artic Race. Det blir derfor en lang helg i musikkens tegn, noe jeg synes er gledelig for det er dette jeg lever og ånder for. Å bli artist på heltid er min største drøm, sier den talentfulle altaværingen.