Altaværingene Eirik Berg (19) og Magnus Suhr Thomassen (20) håper den nykomponerte låten til årets Altaturnering slår an.

– Seriøs tekst

– Vi ble forespurt om å lage en låt til fotballturneringa, så da gjorde vi det, smiler Berg og Suhr Thomassen som begynte å lage egne låter for noen år siden.

– Da vi var russ for to år siden lagde vi en egen russelåt litt på skoj og i etterkant har vi laget noen russelåter på bestilling til flere sørpå, sier Berg.

– Russelåter er ikke så seriøse, men denne låten, som handler om ballspill og turneringsglede, er den mest seriøse vi har laget til nå. Teksten er også tilpasset alle aldersgrupper, skyter Suhr Thomassen inn.

– Hvordan ble den komponert?

– Vi lagde først en melodi og teksten, som har ballspill som hovedtema, ble skrevet i etterkant.

Studio i fjøs

Låten er nå tilgjengelig på Spotify.

– Vi er allerede i gang med å lage flere låter, men når de er klare vet vi ikke. Vi skal begge flytte fra Alta i høst, men vi skal holde kontakten og lage flere låter, sier Suhr Thomassen og Berg, som har et eget studio i et gammelt fjøs.

– Vi har rigget opp et lite studio i et fjøs på Kvenvik, og det fungerer ypperlig til innspilling, smiler de unge komponistene.