3. august er det avspark for Prosjekt Z, den 6. i rekken.

– Til nå har fire damelag og elleve herrelag meldt seg til årets fotballturneringen. Det er en god del mindre enn i fjor, da vi hadde 23 lag som stilte til start, men vi håper selvsagt flere melder seg på før påmeldingsfristens utløp nå på fredag.  I år arrangerer vi kun herre- og dameturnering, sier festivalsjef og primus motor, Mathias Sønvisen Moe.

Sløyfer trimklasse

I fjor arrangerte festivalen noe de kalte trim-klassen, men med kun ett påmeldt lag så sløyfes dette i år.

– Det er svært gøy å se at det er mange som vender tilbake år etter år, og selv om noen faller fra så er det stadig nye lag å spore. Til nå er det hele syv lag-navn som vi tidligere ikke har sett, sier Sønvisen Moe fornøyd.

Avslutter i sentrum

Lørdag 4. august avsluttes fotballturneringen med party på Studenthuset.

– Vi har i alle år hatt band på scenen under avslutningsfesten, men ettersom vi har fått mindre støtte fra kommunen i år har vi måttet kutte litt. Det betyr dog ikke at det blir mindre party, sier festivalsjefen.

Han viser til at Studenthuset skal fylles med musikk servert av to DJ-er.

– Benedicte Lyng skal snurre frem herlig jazzmusikk på Studenthuset for de som vil ha en avslappende kveld, mens det nede hos City scene blir dance og disco-musikk som serveres av DJ-en Ole Henrik Kristiansen, lokker Sønvisen Moe.

I fjor gjestet 300 festivalen og festivalsjefen håper på minst like mange i år.

– Prosjekt Z har etterhvert blitt en tradisjonsrik affære og på tross av mindre satsing i år, spesielt på kulturbiten, opplever vi stor interesse rundt arrangementet. Publikum og deltagere vet å sette pris på tilbudet og kombinasjonen fartsfylt fotball på dagtid og samvær med kjente og kjære på kveldstid har vist seg å være en suksess, sier han avslutningsvis.

STRAKS AVSPARK: Mathias Sønvisen Moe lover ballfest og musikkkos under årets prosjekt Z-festival.