– Velkommen til Lathari

Lover gratis trivsel på spontan, musikalsk fest.

Kenneth Paulsen (17), Fredrik Rydheim (17), Sondre Mikkola (18), Magdalena Jenssen (17) og resten av crewet er klar til å ta imot festivalsugne Altaværinger.  Foto: Thomas Fredrik Kristensen

kultur

Det er 21 uredde og engasjerte ungdommer som byr på en gratisfestival på Lathari, krydret med lokale artister i flotte omgivelser.

– Vi gjør det her for å inspirere andre ungdommer til å kjøre på om de har en idè. Veldig ofte får man høre at det ikke skjer så mye i Alta. Vi har lyst å vise andre ungdommer at om du vil det skal skje noe, så skap det selv, sier Kenneth Paulsen, en av initiativtakerne til festivalen.

Fikset alt første uka

– Er dere klare for festival?

– Vi har vært klare kjempelenge, helt siden vi kom på ideen. Vi fiksa alt av crew, artister og sponsorer den første uka. Alle artistene som skal spille er lokale artister og venner av oss. Er dette noe som blir gøy å gjennomføre, kan vi gjerne holde på i mange år fremover.

Så langt er 345 personer interesserte i arrangementet på Facebook, og 69 personer har trykket at de skal komme.

– Med tanke på at vi har klart alt dette på tre uker, er det fantastiske tall.

Glad for støtte

Festivalen har fått økonomisk støtte fra DNB og Ungdomsrådet i Alta kommune.

– Vi har null i budsjett, men det gjør ingenting, for alle som stiller opp, det være seg lyd, lys, crew med mer - jobber gratis. Og alle bandene som kommer spiller gratis, fortalte ungdommene til Altaposten 20. juni.


Muligheter for grilling og volleyball

IDYLL: Festivalen braker løs lørdag i fem-tiden i idylliske omgivelser på Lathari.   Foto: Thomas Fredrik Kristensen

Paulsen kan lokke med at det også blir muligheter for festivaldeltakerne å spille volleyball og grille samtidig som de får servert god og levende musikk fra lokale artister. I tillegg skal de få satt opp en skateramp på parkeringsplassen for de som ønsker det..

– Dette er en festival til alle, for alle. Alle artistene som har ønsket å spille, har fått sjansen til det. Festivalen er alkoholfri og folk i alle aldre er hjertelig velkommen.

Noen av artistene og bandene som skal lage liv på Lathari denne lørdagen er MGPjr-stjerna Eirik Lyng, Stuck In North, Optical pollution, Jack of Hearts og Snøstorm. Totalt entrer åtte lokale artister og band scenen på Latharistranda lørdag.


Ekeland imponert av ungdommene

Festivalsjef for Aronnesrocken og veteran i bransjen, Torgeir Ekeland, får dessverre  ikke vært tilstede under årets Spontanfestival, men er henrykt over engasjementet til ungdommene.

– Det betyr alt for kulturlivet i Alta at ungdommer skaper ting på egen hånd. Det var sånn jeg selv kom inn i gamet med Aronnesrocken for 23 år siden. Det rekrutteres ikke i hopevis i denne bransjen, så det er essensielt at det kommer unge folk inn som tar plass og får ting gjort.

– Ser du lyst på fremtiden til festival- og kulturlivet i Alta med så engasjerte ungdommer?

– Absolutt. Ungdommer som lager seg egne erfaringer er bare positivt, og folk vi kan ha nytte av i mange år fremover.

FOR ALLE: Festivalplakaten.   Foto: Spontan Festival