– Glade for å få store produksjoner til Nord-Norge

REIN FILM med på filmproduksjon med budsjett på 90 millioner kroner.

NY STORPRODUKSJON: Mathis Ståle Mathisen og REIN FILM jobber i disse tider med en ny fransk film.  Foto: Rein Film

kultur

Samprodusent Mathis Ståle Mathisen i produksjonsselskapet REIN FILM kan foreløpig ikke røpe mye om deres nye prosjekt. Det han kan si er at de fra førstkommende mandag og de neste tre ukene vil befinne seg i blant annet Troms. Nærmere bestemt ved innsjøen Guolasjávri inne i kåfjorddalen.

93 gjess

I tillegg til et team på 60, har de med seg 93 gjess som skal spille en av hovedrollene i filmen. Det kan høres rart ut, men Mathisen forklarer:

– Jeg kan ikke si så veldig mye, men det er en far og en sønn som skal redde en gåseart ved å endre migrasjonsmønsteret. Det skjer ved å fly med dem opp til Nord-Norge.

Hvem som står bak manus vil han foreløpig ikke røpe.

– Det er store franske filmskapere, sier han hemmelighetsfullt.

Stor produksjon

Størsteparten de 90 millionene er franske midler, men også norske penger gjennom blant annet Filmfond Nord som har investert i prosjektet.

– Det er en stor produksjon med mye som skal på plass og gjøres. Vi er veldig glade for å få denne typen produksjoner opp hit. Det betyr mye for lokalt næringsliv og lokale filmarbeidere. Når filmen blir sett av millioner, håper vi, så er det klart at det kanskje kommer ekstra turister som igjen legger igjen nye penger. Det er veldig fint å være en del av noe slikt, sier Mathisen.

Lokker med sommerjobb

REIN FILM har fra alta med seg altaværingene Sunniva Sollied Møller og Maila Haugen, i tillegg til folk fra andre steder i Finnmark, Troms og Nordland.

Men det er fortsatt plass til én til.

– I den den tredje innspillingsuken i kåfjorddalen trener vi en kjøkkenassistent til vår kokk. Vi er som sagt et team på 60 stykker og 93 gjess. Da er det klart at vi trenger noen til å hjelpe med å lage mat, sier Mathisen med et smil og ber interesserte ta kontakt til han direkte, eller REIN FILM på Facebook.