I midten av september skal det arrangeres en storslått slagverkfestival i Alta som skal gå over tre dager.

Rytmer i hele byen

– Dette blir  den første slagverkfestivalen i Finnmark, noensinne, og det er noe vi ser fram til, sier Hege Igeland i Alta Jentesmell som står bak nyvinningen.

Hun lover et hav av lyd i hele Alta når det hele hamres i gang.

– Torsdag 13. september starter vi så smått med en flott arrangement på Sisa kultursenter i Bossekop hvor flere ulike kulturer og musikere skal få bidra på spennende rytmeinstrumenter. Dagen etter åpnes festivalen offisielt i Alta sentrum med et stort trommekorps som kun består av damer fra hele Finnmark, sier Igeland.

Slår seg løs overalt

Noen av de som skal opptre er blant annet et korps fra Vadsø som består av masse 11-åringer.

– De er dypt interessert i slagverk og skal opptre flere plasser i Alta sammen med oss i Alta Jentesmell og andre slagverkskonstellasjoner. Vi skal nemlig dele oss opp i flere små grupper og skal spontant opptre overalt. Det betyr at det kommer til å bli skikkelig liv i Alta, lover Igeland.

Konsert og undervisning

Festivalen skal også by på flere workshops.

– Vi har invitert alle kulturskolene i Finnmark, og for tiden strømmer det på med påmeldinger. Vi får også besøk av en professor i slagverk fra universitetet i Tromsø, og sammen med vår dirigent Kristin Hansen og Kari Heimen skal han avholde flere workshops. Det hele skal avrundes med en stor konsert hvor både lærere og elever skal opptre med egne avdelinger, lokker Igeland.