Altaværingen Caroline Johansen (29) har regien på fire vestkantgutter som brukte å være helter på videregående. «Guttene» har bikket 30 år, men vil helst leve som 19-åringer og leve livet som evige ungdommer.

Serien heter «Hvite gutter» og til høsten er sesong to klar for visning på både nett og TV-Norge.

– Jeg var også regissør på den 1. sesongen som ble vist på TV Norge og Dplay i 2017 så jeg kjenner veldig godt skuespillerne og teamet bak, sier Johansen som har sin tv-utdannelse fra Westerdals i Oslo.

– Hvordan fikk du regissørjobben?

– Jeg gikk på skole med de fire skuespillerne som også står bak manuset. De ville lage en pilot for TV Norge og den fikk jeg lov til å regissere. Serien ble godt mottatt av tv-selskapet, og jeg fikk da regissørjobben. Vi er dog to som har regien, det er jeg og en som heter Julian Hagemann. Vi har ansvaret for fem episoder hver og kort forklart handler det om fire vestkantmenn i 30-årene som nekter å bli voksen. De vil leve som 19-åringer og denne oppførselen skaper en rekke komiske situasjoner, sier Johansen.

– Universell humor

Selv om hun nå har jobbet som regissør så har hun ikke lagt skuespilleryrket på hylla.

– Jeg liker å gjøre forskjellige ting og regissørjobben er også veldig morsom å holde på med. Dette er humor med mye drama, og det er også denne sjangeren jeg liker å holde på med.

– Vestkanthumor, annerledes enn finnmarkshumor?

– Det er egentlig ikke det. Det er en litt annen kultur, men store deler av humoren til «Hvite gutter» handler  om å bli likt av alle, samt å være suksessrik. Det er noe alle har et forhold til. Min rolle som regissør er å velge scenene hvor humoren treffer alle, for dette er en serie som skal vises for alle, og som skal være universell. Det tror jeg den også er, for TV Norge ville også ha en til sesong med ti episoder som skal vises til høsten.

Bestemmer på settet

Hun tror også serien får en litt annen dimensjon ettersom hun er kvinne.

– Jeg og Julian Hagemann er damer og det tror jeg har vært- og er en styrke. Jeg er også fra Alta og det er en litt annen kultur enn vestkantkulturen, og min bakgrunn tror jeg har gitt det hele andre vinkler og dimensjoner, for jeg ser ofte litt annerledes på ting enn hva de fire guttene har skrevet i manuset. Det dreier seg også mye om situasjonskomikk, og den sjangeren er noe jeg kan og trives i. Det er også jeg som bestemmer på settet og bestemmer hvilke scener som funker best, smiler Johansen.

Kjappe opptak

29-åringen avslutter sine fem episoder i regissørstolen denne uken.

– Vi spiller inn episodene utrolig fort og jeg har faktisk ingen regissørstol. Det går for fort unna og jeg har faktisk en skjerm som er på hjul, for det går radig unna når jeg sier action, ler Johansen.