Siste jamsession for den tradisjonsrike Barila-jammen går av stabelen allerede i morgen, torsdag kveld.

– Gir oss på topp

Årsaken til nedleggelsen er dalende interesse.

– Tiden forandres og vi har sett at interessen - fra både publikum og musikere gradvis har minket, så vi fant ut vi nå gir oss på topp, forklarer Einar Leinonen som har vært primus motor bak Barila-jammen i mange år.

Selv om jammen blir historie så «truer» han dog med at det kan bli spontane jaminnhugg.

– Den ukentlige faste jam-torsdagen avsluttes, men man vet aldri, plutselig kan vi finne på noe sprell, ler han.

Jam er forøvrig et engelsk begrep som betyr at musikere spiller sammen fritt og uformelt, gjerne med store innslag av improvisasjon.

– Vet aldri hva man får høre

Han takker publikum og lokale musikere som opp igjennom årene har bidratt til ulike musiske dueller.

– Alle steder med respekt for seg selv bør ha jam innimellom hvor både proffer og amatører møtes til duell. Det som er fascinere med jam er at ingen vet hva man får, og det er det som er så spennende med konseptet. Jammen på Barila har hatt besøk av en rekke kjente og ukjente artister, og det har vært et lavterskeltilbud for musikere og publikum som har gledet mange, men nå er det altså slutt, sier han.

20 sangere på scenen

Torsdag er det gravøl.

– Det har vel vært jam på Barila i elleve år og i løpet av disse årene har det vært gjennomført mellom 450 og 500 jamsessions, sier Leinonen.

Torsdagens session blir av det grandiose slaget:

–  Det kommer masse musikere og blant annet skal Allsang Alta troppe opp med 20 korsangere, så det hele avsluttes med et smell.