Satser millioner på Petter & Co.

Utvalgte nordnorske artister med i storstilt satsing.

Petter Carlsen  Foto: Arkivfoto

kultur

Petter Carlsen fra Alta er i godt selskap. Det samme gjelder altaværingen John Kåre Hansen og hans samiske band Ánnásuolo.

De er med i satsingen til Northern Expo som er et samarbeid som skal fremme nordnorske artister i inn- og utland.

Julietnorth (der Petter Carlsen også er med), Violet Road, pianist/elektronikaartist Mørk og dansekompaniet Kartellet er også valgt ut, skriver Nordlys.

Artistene starter med tre dages kick off på Svalbard i oktober, der 50-60 utenlandske gjester fra musikkbransjen skal bli med på turen. Utenlandske managere, festivalarbeidere og musikkjournalister er spesielt invitert til hver artist, for å lytte til og bli kjent med dem. Et filmteam blir med opp til Svalbard, og turen skal resultere i at hver av artistene får sin egen promovideo,  opplyser Brynjar Rasmussen, prosjektleder i Rytmisk kompetansenettverk i Nord (RYK) overfor Nordlys.

High North News melder at den totale kostnadsrammen på prosjektet 2,5 millioner kroner. Innovasjon Norge har skutt inn 800.000 kroner, Sparebank 1 400.000 mens fylkeskommunen blant annet skal bidra med å dekke kostnadene rundt artistenes deltakelse.