Det sier filmskaper og regissør Tom Storvik i selskapet Domesticated Sloths Production i en pressemelding. Storvik sier det er mange andre steder i verden hvor man kan produsere en film billigere enn i Alta, men han ønsker at filmen skal spilles inn i Nordlysbyen. Storviks familie på morssiden kommer fra Lerresfjord – og Storvik har gitt Alta kommune beskjed om at dette filmprosjektet er en stor mulighet til å la Alta være utstillingsvindu for filmpublikum.

Trenger støtte

– Dette er snakk om en norsk-amerikansk samproduksjon hvor vi vil ha med flere stor navn på rollelista. Amerikanske skuespillere som er realtivt godt kjente, uten at jeg skal gå i detalj på dette, sier Tom Storvik.

Han og hans partnere har allerede en rekke amerikanske stjernenavn på blokka til den planlagte norsk-amerikanske filmproduksjon som selskapet Storvik leder, Domesticated Sloths Production, sterkt ønsker å gjennomføre i Alta kommune.

– Kort sagt trenger vi lokal støtte fra næringslivet for å kunne rettferdiggjøre å legge filminnspillingen til Alta. Alle vet at det er andre steder i verden man kan gjøre dette betydelig billigere, men jeg har et sterkt ønske om å få dette til i Alta og Finnmark, sier Storvik.

Han er aktuell med filmen «Best Sheep» i år og TV-serien «WannebeZ».

– Gi oss beskjed

Direktør i Alta næringsforening, Kjetil Kristensen, sier Storvik er velkommen til å ta kontakt med foreningen og presentere planene for filmprosjektet.

–  Man vet fra før at slike prosjekter som dette gir ringvirkninger for lokalt næringsliv. Skal vi mene noe konkret om dette prosjektet, så trenger vi å vite mer om  omfanget og hvor mye hjelp trenger selskapet og hva ønsker de at det lokale næringslivet skal bidra med. Jeg kan selvfølgelig ikke love støtte på vegne av næringslivet, men vi vet at slike prosjekter er god reklame for Alta og det lokale næringslivet. Viser dette seg å være et godt prosjekt, så ser vi nærmere på det og Tom Storvik er hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss direkte, så vi får vite mer om planene, sier Kristensen.

Utstillingsvindu

Kulturleder i Alta kommune, Tor Helge Reinsnes Moen, sier til avisa at kommunen har bedt om detaljer knyttet til filmprosjektet, som Storvik har gjort Alta kommune oppmerksom på.

– Vi har fått en tilbakemelding om at filmprosjektet har et totalbudsjett på 4,2 millioner kroner, der private investorer så langt har reist 2,2 millioner kroner. Jeg har bedt om å få vite litt mer om omfanget av innspillingen og fått en tilbakemelding fra Storvik på dette. Han sier til oss at han ønskler å bruke Alta som et utstillingsvindu og begrunner dette med at hele hans familie på morssiden kommer fra Lille Lerresfjord og området, sier kulturlederen.

Storvik skriver i en e-post til Alta kommune at han håper på bistand til å møte bedrifter for å fortelle om filmen og potensialet som ligger i å investere i denne filmen.

Investorer

–  Potensialet er mye høyere enn vanlig da markedet fra starten er internasjonalt og ikke kun Norge, og at salg av visningsrettigheter vil skje internasjonalt. Dette vil føre til at Alta blir vist frem på en særdeles bra måte, noe som nok vil være en positiv ting både for reiseliv og næring, skriver Storvik. Som ikke legger skjul på at han er på jakt etter ytterligere finansiering av sitt prosjekt.

Kulturleder Moen Reinsnes sier enhver aktivitet av denne typen har uendelig mye bedre muligheter i Alta, enn andre steder.

– Dette bør vi få øynene opp for, uten at vi skal gå i konkurranse med Filmcamp i Troms, men jeg vil si vi har de naturgitte mulighetene for å tiltrekke oss filmindustrien og Alta har allerede flusst med folk som jobber med film, sier Tor Helge Reinsnes Moen til slutt.