Sist fredag gjestet Riksteateret Alta med forestillingen om Kardemomme by. Forestillingen var utsolgt flere måneder i forveien. For fire jenter har det vært noen hektiske måneder.

Sofie Suhr Berg (10), Lilja Oliva Hansen (10), Mari Vorren (9) og Nina Alise Østerlid (10) spilte nemling barna til kjøpmann Berg.

Øvd og terpet

Mamma til Sofie, Mette Suhr Berg, forteller at alle de fire jentene har stått på.

– De har øvd og terpet, det er utrolig mange detaljer som skal sitte. På slutten var de nok litt lei, de hadde bare lyst å få vist fram det de hadde lært. De kunne alt det de skulle og så fram til å stå på scenen.

Alle de fire er tilknyttet kulturskolen på en eller annen måte. Datteren til Mette går på hip hop. Det var lærer på kulturskolen Lisa Pedersen som spurte om de ville være med.

En mentor av ypperste klasse, forteller Mette.

– Linda har gjort en fantastisk jobb. Hun er profesjonell og er høyt utdannet, så hun skal ha æren for at det gikk så bra.

Litt uvirkelig

Selv om jentene hadde øvd lenge i forveien og følte seg trygg på det de skulle gjøre, var de både spente og nervøs før de skulle møte de profesjonelle skuespillerne.

–  Jeg tror ikke de var klar over hvor spesielt det kom til å bli, og var nok fryktelig spent da de møtte skuespillerne. De ble tatt veldig godt imot. Det var Kamomilla selv som hadde ansvaret for dem og ta dem gjennom generalpøven. Hun var både pedagogisk og flink, forteller Mette.

Da showet var i gang, visste jentene nøyaktig hva de skulle gjøre. Det så ut som de koste seg på scenen.

–  Man kunne se at de fire strålte, var rolig og avslappet på scenen. Og det er jo takket være Lisa som har drillet de så godt på forhånd. De kunne alt, derfor kunne de slappe av selv om de var på en så stor scene.

– Hvordan var det for deg å se dattera di på scenen?

– Jeg var nok ikke forberedt på hvor stort det kom til å bli. Det var rørende.

– Hva sier Sofie nå i ettertid, er det noe hun har lyst å gjøre igjen?

– Hun har litt blod på tann. Hun synes det var veldig artig. De fikk masse oppmerksomhet etterpå. Skuespillerne hedret dem og de fikk diplom. Alle i salen klappet for dem, en og en. De fikk masse skryt, så det var stas.