21 barn i alderen syv til femten år mekker nemlig på et storstilt revyshow i Loppa.

– Selvskrevet

– Elevene satte opp en revy for to år siden – og det ble en så stor suksess at de ville gjøre det på nytt. I hele høst og fram til i dag har de derfor skrevet nye sketsjer, tekster og sanger som de skal fremføre på Øksfjord samfunnshus torsdag 26. april, opplyser Maria Sotkajærvi som er kulturskolelærer i Loppa.

I hovedtrekk er det de eldste barna som i år står for forestillingens innhold.

– De yngste, fra 1. til 5 trinn, skal bidra med et nummer, mens de eldste, fra 6. trinn til 9, trinn i år står for hovedinnholdet og det som skal skje på scenen, sier Sotkajærvi.

Populær linje

Hun forteller at kulturskolen i Loppa har to dramagrupper.

– Det er visst veldig populært å ta drama på kulturskolen hos oss. Sett i forhold til innbyggertallet er det prosentvis mange barn som driver med drama i Loppa, sier Sotkajærvi, som er lærer for de eldste, mens Anne Marte Haugen er lærer for de yngste.

De lokker også med levende musikk i årets revy.

– Vi har denne gang med lokale musikere som stiller opp som revyband, så det vil gjøre det hele enda mer levende, lover Sotkajærvi

Lokale og internasjonale sketsjer

– Hva skal publikum få se og høre?

– Det blir som i alle andre revyer, mange lokale ablegøyer, men vi skal også skoje litt med Trump og Kim Jong Un. Dette er en revy som passer både barn og voksne og alle vil helt klart kjenne seg igjen i mye av innholdet. Alle ungene har bidratt med sketsjer, historier og sanger, så nå gleder de seg til å vise fram hele 15 numre, lokker hun.