Altarussen har de siste årene imponert med proffe og energiske forestillinger. Revysjef Mina Jonas påtar seg også det årvisse selvsikkerheten russen SKAL ha.

– Dette blir den beste russerevyen – ever! Vi har jobbet helt siden i høst, så vi mener det blir bra, sier Mina.

Mange roller

Hun er en av 15 i revygjengen som førstkommende fredag slår til med to forestillinger på City scene. Alle har forskjellige roller. Å lage revy handler ikke bare om å ha kontroll med dem som er på scenen. Det skal skrives, pugges og fremføres med de rette rammene.

Veiledere fra Altarevyen

Den første forestillingen klokken 19 er for absolutt alle, mens den klokken 21 har en aldersgrense på grunn av det vi kan kalle alkoholpolitiske forhold. Mina lover at de gir jernet på begge to.

– Vi har skrevet stoffet selv, basert på egne ideer som vi har utviklet videre, men har også fått god konsulenthjelp fra Kaja Kristensen og Tommy Berg i Altarevyen.

Hun mener de ikke ekskluderer de som ikke er midt i russetida, med medgir at den preger innholdet. De er ikke riktig der at de kan skryte på seg lokalpolitisk satire, men de forsøker å lage moro på egne premisser.

– Det er ikke veldig mystisk. Vi tar opp ting vi er opptatt av, men det har faktisk blitt ganske så variert, mener Jonas.

– Fantastiske år

Noen dager før kjenner de på at nervene melder sin ankomst. Det er også en del av læringen.

– Selvfølgelig er vi spente, men nå pugger vi for harde livet for at tingene skal sitte skikkelig, sier hun.

Hun forteller at alle er russ og har bakgrunn fra dramalinje.

– Vi går tredje året på dramaproduksjon på Alta videregående skole. Vi har og har hatt noen fantastiske år, både faglig og i sosiale sammenhenger. Vi blir gode venner, sier Mina – og mener at denne linja er gull verdt for ungdommene.

Lærer seg selv å kjenne

– Jeg har sett hvor mye mange av elevene har vokst i løpet av disse årene. Man lærer å kjenne seg selv, lærer å stå på scenen, pedagogikk og kommunikasjon. Uansett hva man velger senere, er dette verdifullt, mener revysjefen, som også er imponert av de ferdighetene mange har fått.

– Jeg håper vi får vist det under fredagens forestillinger. Alle er velkomne, sier Mina på vegne av en humørfylt gjeng.