Andreas H. Schei som er utdannet psykolog håper å skape en møteplass for de som er nysgjerrig eller har erfaring med meditasjon.

– Står for fine verdier

– Dette er ikke et kurs i meditasjon. Dette skal være en møteplass for de som vil utøve meditasjon. Kort forklart skal vi sitte sammen i stillhet i 30 minutter og min rolle blir å være en slags veileder etter endt praksis, som man kalle det, hvor de som er tilstede kan stille spørsmål om det å meditere, det være seg hva man opplever, eller om man vil ha en dialog om det å meditere, sier Schei

Møteplassen blir arrangert fast hver uke på Sisa kultursenter.

– Jeg valgte Sisa fordi de står for noen verdier jeg liker, som blant annet er integrering og inkludering. Dette er gode verdier og møteplassen er for de som er kristne, muslimer, buddhister eller ateister, altså for alle uansett livssyn, sier Schei.

– Dokumentert effekt

Meditasjon kalles populært for mindfulness og er eldgammel meditasjonstradisjon med røtter i buddhistisk tenkning.

– Det å meditere handler ikke om å ikke tenke på noe, men å ha et oppmerksomt nærvær, altså evnen til å være våken i nået eller tilstede i øyeblikket. Dagens samfunn er ganske så stressende og møteplassen skal bidra til at man blir litt mer oppmerksom på sine egne tanker og følelser. Det er, uten på bli for teoretisk, dokumenterte effekter med meditasjon. Denne formen for ro gir økt konsentrasjonsevner, økt oppmerksomhet, man får bedre evner til å håndtere egne følelser og man får en økt stresstoleranse, sier Schei.

– For de som er nysgjerrig, hvem kan komme?

– Dette er for alle og førstkommende mandag klokken 18.00 går første møte av stabelen, sier Schei som har praktisert mindfulness i syv år.