To av Altas musikkprofiler Einar Leinonen og Kjell Rune Myrland har for første gang laget en låt sammen. Resultatet får du høre i løpet av vårparten.

Lå brakk i flere år

Dette er første gang Leinonen gir ut noe han selv har komponert.

– Jeg har vært med på mange innspillinger, men jeg har aldri gitt ut noe selv, så dette blir spennende, sier Leinonen som forteller at låten ble «født» for flere år siden.

– Kjell Rune sendte meg en ide på en låt for fire år siden og da jeg hørte den fikk jeg blod på tann og utvidet ideen. Men, vi gjorde ikke noe mer da, for den ble liggende i en skuff. For litt siden var vi på tur sammen og da snakket vi om at kanskje vi burde gjøre noe med melodien, og det har vi altså gjort nå, ler Leinonen.

Proffe medmusikere

Låten heter «Make it thru» og han beskriver den som en slags jazz-funk-pop-låt.

– Jeg kjenner Ole Morten Sommer som spiller trommer i D Sound og spurte om han ville spille på den. Det gjorde han og resultatet av hans trommespill ble fantastisk bra. I tillegg spiller Per Westling saksofon på låten som kommer ut i løpet av kort tid, sier Leinonen.

Nå stifter han og Kjell Rune Myrland eget selskap som «Make it thru» skal gis ut på.

– Vi har også trommet sammen et bandnavn. Vi er begge født 2. juli, så bandet vårt heter derfor «2nd of july», ler Leinonen.

Tre stilarter

Kjell Rune Myrland forklarer at målet ikke var lage en hit, men å skape musikk som de selv liker.

– Vi er begge glade i funk, pop og jazz, så da ble låten en fin miks av disse tre stilartene. Låten kom fra mastering i går, og vårt mål er at noen der ute liker resultatet, håper Myrland.