Alta kirkes nye kantor satser på å ha minst en konsert pr måned.

Musikalsk familie

Den nye kantoren, som erstatter Bjørn Kjellmann, heter Irina Girunyan. Hun kommer fra Russland og er gift med Nikolai Giryan som de fleste kjenner som cellist i Ensemble Noor.

– Jeg ble ansatt i februar og jeg har allerede fått testet ut orgelet i Nordlyskatedralen. Det har en fin klang og klinger fint i det flotte kirkerommet som har en meget god akustikk, roser Irina.

Kantor betyr forøvrig en kirkemusiker med minimum fire års høgskoleutdanning. Irina Girunyan er utdannet i Russland, samt har en mastergrad fra konservatoriet i Tromsø.

Dobbelt opp med Bach

Allerede torsdag kan du bli kjent med nykantoren.

– Mitt mål er å ha minst en konsert pr måned og torsdag skal jeg,  min mann Nikolai og kirkens andre kantor Knut Nesse Stavseth byr på en konsert. Da skal jeg blant annet spille musikk av Johann Christian Bach og Johann Sebastian Bach, samt et moderne stykke av Arvo Pärt. Min mann skal by på noen soloinnslag og Knut Nesse Stavseth skal servere franske klassiske stykker, lokker Girunyan.

Konserten går av stabelen i Nordlyskatedralen.

– Denne gang blir det mye klassisk, men utover året vil jeg ha varierte konserter med både allsang, salmer og annet, så variasjon i musikkens tegn er nøkkelordene for de kommende konsertene, lokker den nye kantoren.