Det Samiske Nasjonalteatret Beaivvas er straks på turnè med den syvende Giddadulvi-revyen som humoristen og forfatteren Knut Nærum har skrevet alle tekstene til.

– Mangfoldig revy

– Prøv å tenk hvordan det hadde vært å bo i Hammerfest, å ha gangavstand til sykehuset? Du slipper å ligge timesvis i en ambulanse. Eller enda verre; bli stående fast i snøstorm på Sennalandet og der få fjernet blindtarmen. Ja, da er det bedre å bo i Hammerfest og få seg en real blindtarmbetennelse der, opplyser teateret som en liten teaser i forkant av turnèen som starter 27. april.

Giddadulvi betyr forøvrig vårflom på norsk, og informasjonsleder i Beaivvas, Brita Triumf, sier stykket blir fremført som en revy.

– Ett av flere innslag er sykehusdebatten som mange mener noe om i Finnmark. Men, Knut Nærum har også skrevet masse andre morsomme sketsjer om aktuelle hverdagslige utfordringer i fylket, så dette er en mangfoldig revy som også inneholder masse flotte sangnummer, sier Triumf.

Kun på samisk

Hun opplyser at du må kunne samisk får å få utbytte av revyen.

– Vi fant ut at det ble for komplisert å oversette til norsk denne gang, men vi håper alle som forstår samisk i Alta kommer på teater når vi ankommer Alta 3. mai, oppfordrer hun.