– Jeg gleder meg. Dette er noe jeg aldri har gjort før og det blir flott å gjøre det på Pæskatun, sier Kjetil Linnes, som er hentet inn som musikalsk stjerne, eller komet for den sakens skyld, under Pæskatun sitt Borealis-show på lørdag.

Om hva som står på spillelista sier Altas egen popstjerne en smule kryptisk:

– Det blir noe fra verdensrommet.

Trond Strifeldt og hans team har stått for spennende arrangementer under vinterfestivalen gjennom mange år. Det blir ikke noe unntak når Per Helge Nylund og Kjetil Linnes skal underholde lørdagskvelden.

– Det blir to trivelige timer her oppe, så skal vi også teste ut skifersaksa og by på et fotokurs for de som vil lære seg kunsten å ta bilde av nordlyset, enten det er med mobil eller speilrefleks, frister Strifeldt.

NYE TONER: Daglig leder ved Pæskatun, Trond Strifeldt, blander populærmusikk og mytologi under Borealisaften lørdag. Foto: Privat

Mytene om nordlys

Per Helge Nylund gjestet Pæskatun under NRKs direktesending for en måned siden, men returnerer under vinterfestivalen. Han skal åpne showet i Pæska.

– Vi har tidligere hatt veldig fokus på det vitenskapelige bakteppet, men mange synes det er spennende å høre om mytene og overtroen knyttet til fenomenet, sier Strifeldt.

Nylund  har sin bakgrunn fra  både Tromsø museum og Tromsø Guideservice og er vant til å fortelle levende om nordlysets mange fasetter.

– En stjerne

Deretter blir det utendørskonsert med Kjetil Linnes, som også skal kjøre noen av sine mange flotte videoer på snøskjermen.

– Kjetil er så dyktig, at han burde vært en stor internasjonal stjerne. Vi er veldig stolte av at han kommer hit på lørdagskvelden – og har lovet oss en astronomisk låt.

Utendørs kan det som kjent bli kaldt, men Trond har sine knep.

– Vi har bygget et skydd med isvindu, for å ta brodden av sørausten og landvinden som kan gjøre det ganske så utrivelig, sier Trond, men det er som kjent viktig å være kledd for anledningen.

– Ellers blir det salg av kaffe og vafler, så her er alle velkommen, sier Strifeldt.

Den etterhvert svært så populære skiferpresentasjonen skal det også bli tid til etter konserten.

– Det er også mange som er opptatt av hvordan de kan fange nordlyset med kamera. En av våre guider skal hjelpe til med innstillinger og gi noen tips, lover han.