Det nærmer seg årets Klassisk Borealis som for de uinnvidde er en veldedighetskonsert hvor overskuddet går til et godt formål.

Hjelper lokale hjelpere

– I år går billettinntektene til Alta Røde Kors, sier Jørn Iversen markedssjef i Ishavskraft som sammen med Scene Finnmark arrangerer konserten 7.året på rad.

– Hvorfor til Røde kors?

– For noen år siden ba vi altaværingene om tips til hvem som burde få inntektene og da fikk vi en lang liste med gode kandidater. Denne listen har vi laget ett finaleheat av - med flere kandidater, og i år valgte vi Alta Røde Kors som mange i Alta har et nært forhold til. Vi er opptatt av at mottakerne får drahjelp og billettinntektene håper vi bidrar med å holde oppe aktivitetene til Røde Kors lokalt.

– Til ulike aktiviteter

I fjor fikk Alta krisesenter nyte godt av inntektene og Iversen håper minst 200 publikummere kommer på konserten som går av stabelen 11. mars under Borealis Vinterfestival.

–200 personer med en billettpris på 200 kroner blir 40.000 kroner totalt, og det har vært inntektssnittet til Klassisk Borealis- konsertene de siste årene. Scene Finnmark bidrar med de musikalske kostnadene og vi i bidrar med markedsføringen. Det betyr at jo flere som kommer, jo mer penger får Alta Røde Kors, forklarer Iversen.

– Utrolig herlig å få telefonen om at vi er årets kandidat som skal få inntektene, sier Dag Arne Johannessen i Alta Røde Kors.

Han sier pengene skal gå til flere ulike aktiviteter.

– Per i dag har vi en medlemsmasse på 408 og i år har vi faktisk fått 100 nye. Et bevis på at altaværingene setter pris på det vi holder på med og står for. Vi har mange aktiviteter som er hjelpekorps, besøksvenn, BARK (Barnas Røde Kors), norsktrening, RØFF (Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp), vitnestøtte og aktiviteter for enslige mindreårige asylsøkere og disse skal få nyte godt av inntektene. Vi oppfordrer alle medlemmene våre til å gå på konserten, for alt er jo til oss som er et godt formål, påpeker Johannessen.

Bygger musikalske broer

Konserten har også formål om å spre den klassiske musikken, samt bygge bro mellom profesjonelle musikere og unge talenter. I år er det fløytemesteren Steinar Ofsdal, Altas egen Kati Heimen og trompettalentet Johan Daniel Hætta Turi som sammen med Ensemble Noor skal imponere publikum.

– Artistene skal hver ha sine musikalske bolker. Steinar Ofsdal er jo en kjent mann i det norske musikkmiljøet. Han kommer ifølge Scene Finnmark til å by på et møte mellom klassisk musikk og norsk folketradisjon. Kati Heimen og Johan Daniel Hætta Turi er to unge talenter som studerer musikk og sammen med Ensemble Noor - som er grunnpilaren i det hele, skal de få vise seg fram sammen med profesjonelle Ofsdal sitt fantastiske fløytespill, lokker Iversen.