I fjor gjestet ett av Norges mest kjente band, Vamp, Alta soul og bluesfestival. Om en knapp måned er de på nytt klar til å møte altapublikummet.

Første gang i kultursalen

– Det var helt fantastisk da vi gjestet Alta, som i fjor sommer bød på nydelig vær, stort oppmøte og fantastisk stemning, så det håper vi skjer denne gang også, sier Øyvind Staveland i Vamp som gjester Alta kultursal i mars måned.

– Vi har aldri spilt i kultursalen deres så det blir spennende for oss. I oktober ga vi ut albumet «La la la». Låter fra dette albumet, samt våre mest kjente sanger skal vi by på i Alta, sier Staveland som har komponert brorparten av Vamps låter som blant annet er «Tir'na Noir», «Harry», «Sitte å tenke», «Ba», «Månemannen» og «Kim du nå va».

Satser på stor og god lyd

Han sier produksjonen som de straks kommer med nordover, er av det store slaget.

– I neste uke drar vi til østlandet før vi svinger mot nord i hele fjorten dager. Alta blir vår nordligste jobb og totalt er vi elleve personer på veien. Seks på scenen og fem bak lyd- og lysspakene. Vi er veldig opptatt av god lyd, så det vil altaværingene merke når vi står på scenen, lover Staveland som spiller fiolin, bratsj, fløyte og trekkspill i bandet.

– Hvem er målgruppen for konserten?

– Vi er velsignet med at alle fra fem til 90 år liker låtene våre. Konserten passer derfor for alle aldersgrupper. Vi skal by på det folk forventer vi skal spille, og vi har også flere låter som vi aldri blir lei av å spille, som blant annet er «Månemannen» og «Liten fuggel», sier Staveland.