Musikk-bohemen Petter Carlsen spinner videre på sitt kritikerroste album Glimt som kom på markedet for snart et år siden med å gi ut EP-en, Glimt Av Glimt.

Det føles imidlertid umulig å yte EP-en full rettferdighet som en selvstendig utgivelse når de tre utvalgte låtene, «Bensin», «Ekko» og «Majestet» er plukket fra et album som høstet femmere og seksere over hele Europa, samt var å finne på listen over fjorårets beste album i Norway Rock Magazine.Vi skal likevel gjøre et tappert forsøk.

Glimt Av Glimt er en live- innspilling fremført av Petter Carlsen & Ensemble Noor, Scene Finnmarks profesjonelle kammermusikkgruppe, spilt inn i Nordlyskatedralen uten publikum og blir utgitt på alle digitale plattformer.

Det er forøvrig fiolinistene Ingrid Marie Williassen og Tørris Koløen Bakke, Nikolay Girunyan på cello og Bernt André Moen som utgjør Ensemble Noor. Rammene er med andre ord svært høytidelig, men med Carlsens renommé og Ensemble Noors kredibilitet er den langt fra påtrengende.

Glimt Av Glimt er vakkert fremført, den er følsom og den er som forventet. Dessverre.

Det er akkurat det som er det største problemet til utgivelsen, den er som forventet.

Likevel, Carlsen blåser liv til tekstene på melankolsk vis mens kvartetten fanger deg forsiktig med sine musikalske grep.

Selv om utgivelsen er forutsigbar fungerer den lavmælte fremtoningen på sitt vis, men en stor del av magien har dessverre blitt borte på veien.  Javisst vil dette funke live. Hadde jeg vært publikummer ville jeg kost meg gløgg i hjel. Etter konserten ville jeg mest sannsynligvis gått ut, rørt til tårer, og følt at livet hadde blitt enda et hakk rikere av det jeg nettopp hadde opplevd.

Såpass stor tro har jeg på Petter Carlsen og Ensemble Noor – og når de enda til slår sine pjalter sammen, ja, da må det være lov å bli forventningsfull.

Der albumet Glimt var mystisk, magisk, nyskapende og drømmende er EP-en Glimt av Glimt mest av alt drømmende.

Ja visst, solid fremført, vakkert som bare det, men vi har allerede hørt fengslende pop-låter blitt omgjort til sofistikerte yndlinger mange ganger tidligere.

Carlsen skal likevel ha kudos for å ikke ha falt for fristelsen å gjøre et helt album i denne omgang, men heller begrense selv og skape en kuriositet av tre mektige låter.