– Har jo mistet et språk

Kari Heimen synes det er en ære å spille på Sami Music Week.

SPILLER I KVELD: Kari Heimen har med seg bandet på City scene i kveld, før Felgen orkester skal sette fyr på Sami Week.  Foto: Pressebilde

kultur

Fredag kveld spiller trioen Heimen på hjemmebane, nærmere bestemt på City scene. Kari synes det er stas med en samisk musikkfestival og føler selv at hennes bakgrunn som finnmarking og same er preget av fornorskning.

– Nå er mitt artistspråk engelsk og jeg er bekvem med det, men jeg har jo mistet et språk og har mine tanker om dette som nok kan gjenspeiles i låtene, sier Kari, som lover noen nye låter i kveld. Hun spiller før alljoik-kongene i Felgens orkester.

– Det blir nok en mangfoldig kveld med to nokså ulike konserter, sier Kari, som inviterer deg inn i et mangfoldig univers med alt fra artpop, etno, jazz, cabaret og suggerende rytmer. Alt med varme, tilstedeværelse og sensualitet.