De mange frivillige som jobber med å lære bort det norske språket, blir verdsatt med en egen solfest.

Møtepunkt for norskhungrige

24.januar blir det arrangert solfest på Alta bibliotek. Festivitasen er til ære for de som bidrar som frivillige på språkkafeene på Alta bibliotek, i Nordlyskatedralen og på norskhjelpa på Sisa kultursenter.

– For de som ikke vet hva en språkkafe er for noe, så er dette kort forklart et møtepunkt for flykninger, asylsøkere, arbeidsinnvandrere og for utenlandske studenter som vil lære norsk, forklarer Marianne Haugvik Hodne som er integreringskoordinator i Alta kommune.

– Mange vil lære

Hun sier det for tiden er mange som ønsker å lære norsk.

– Når vi har språkkafe i Nordlyskatedralen så kommer det i snitt 25 til 30 stykker pr gang og på biblioteket bruker det å komme cirka 10 til 25 stykker så det er mange som vil lære norsk. Solfesten er derfor til ære for de mange frivillige som stiller opp som veiledere/lærere, påpeker integreringskoordinatoren.

– Bli inspirert

Hun håper under festen å verve flere frivillige under arrangementet.

– Det er spennende å lære bort norsk til andre, for man blir kjent med ulike kulturer og flotte mennesker fra masse ulike land, så hvis noen der ute er nysgjerrig på hva dette går ut på, så er det bare å møte opp for å bli inspirert på solfesten, lokker Haugvik Hodne.