Klar med nye kunstneriske skråblikk

Hege Elisabeth Johansen traff en nerve med sine kunstverk, langt utenfor hjembyen Alta.

FORBEREDER NY UTSTILLING: Hege Elisabeth Johansen dekker bordet for salgsutstilling i Knudsen-gården, med åpning klokken 18 onsdag kveld.  Foto: Privat

kultur

– Tilbakemeldingen har vært over all forventning. Det er veldig artig, medgir Johansen, som onsdag ettermiddag åpner en ny salgsutstilling i Knudsen-gården. Den skal være på veggen også torsdag.

 – Litt avhengig av mottakelsen, kan det tenkes at den blir hengende lengre, sier hun

Nye ting

Tidligere har det nærmest blitt trengsel i lokalet når prosjektet Heges kribbel har presentert nye ting – og det ligger an til en fin blanding av kjente motiver og helt nye uttrykk.

– Jeg maler mer med akryl enn tidligere, så det blir spennende å vise fram nye ting, samtidig som jeg også har utstilling av ting i samme leia som tidligere. Noe i større format, påpeker Johansen, som anser det som bonus når kunsten selges.

Kjenner seg igjen

Etter at hun kom ut av atelieret, det vil si en loftskrok på hjemmebane, har hun begeistret mange. Spesielt kvinner har kjent seg igjen i det som formidles, gjerne med glimt i øyet. Samtidig kan det ligge en alvorlig undertone i mange av verkene. Hun har bakgrunn som grafisk designer, men har også tidligere vært journalist i Altaposten.

 – Jeg har alltid likt å fortelle historier. Visuell kommunikasjon, kunst og design har vært der så lenge jeg kan huske, sier Hege.

Skaperglede

Hun beskriver kribbelen som en kombinasjon av skaperglede, fantasi, kreativitet og frihet til å formidle kunst og historier på egne premisser  –  og er samtidig kjent for å være temmelig nøyaktig. Det er ikke hva som helst som forlater arbeidskroken.

– Mange spør etter nye ting og da er det artig å kunne presentere det i et eget lokale. Det er noe annet når de henger på veggene, påpeker hun.

Inspirasjonen henter hun fra hverdagen.

– Jeg finner inspirasjon i meg selv og mine tanker om livet,  andres tanker om livet, i familiehverdagen, i barn, livet på sosiale medier, i naturen og i dyr. Jeg inspireres også av andres kunst og glede av å jobbe med kunst. Humor og et skrått blikk på livet er det vanskelig å komme utenom, påpeker hun.