Holder fast ved tradisjonene

Anne Marte Ospedal Haugen holder julekonsert i Øksfjord kirke for fjerde gang.

STEMMEPRAKT OG FORMIDLIGNSGLEDE: Anne Marte Ospedal Haugen skal gi konsert i Øksfjord kirke søndag ettermiddag. Her er hun i aksjon på adventskonserten i Talvik kirke sist søndag.  Foto: Bernhard Hienerwadel

kultur

Anne Marte Ospedal Haugen holder julekonsert i Øksfjord kirke for fjerde gang.

Søndag holder sangeren Anne Marte Ospedal Haugen konsert i Øksfjord kirke. På programmet står først og fremst kjente og kjære julesanger, men også noen nyere.

Solo og duett

Haugen flyttet til Øksfjord i 2014 hvor hun jobber som lærer. Allerede i desember samme året holdt hun sin første julekonsert i Øksfjord kirke.

– Første året var korpset med, seinere barnekoret og et voksenkor, men i år har vi dessverre ikke fått til noen av delene. Derimot skal Beathe Martinsen synge tre duetter med meg, og jeg blir akkompagnert av brødrene Torstein Simonsen på tangenter og Per-Gunnar Simonsen på gitar. I tillegg skal muligens Truls Martinsen spille trompet på to av sangene, sier 29-åringen fra Åmot i Modum kommune.

Høy kvalitet

Samarbeidet med Torstein og Per-Gunnar Simonsen fra Talvik har pågått i noen år, og sammen har de tre også opptrådt på adventskonserten i Talvik kirke tre ganger. Altaposten var til stede på denne konserten sist søndag, og det gnistret av trioens fremføringer. Haugen har sin sangerskolering fra folkehøyskole og lærerskole, og hun synger i Finnmark Operakor. Når det gjelder stemmeprakt og sangteknikk, formidlingsglede og tilstedeværelse, er hun på høyde med høyt skolerte utøvere i landsdelen.

Konserten har fått tittelen «Toner i førjulstida» og finner sted søndag klokka 17.30.