Kautokeino-musikeren er bransjens proffe altmuligmann, en dyktig musiker som takler alt av sjangere, senest under Stjernekamp på NRK. Ved siden av er han i skikkelig medvind med trioen The Largo, progressiv 70-tallsrock som får svetten til å piple på både musikere og publikum. Fredag spillte de på Maras i Kautokeino, før konserten på Barila i Alta lørdag.

Singel tar av

– Det er selvfølgelig veldig hyggelig å bli hyret inn som musiker til ulike programmer og konsepter. Det er jo det jeg lever av, men det er samtidig veldig artig med å ha sine egne prosjekter. Vi hadde noen låter vi bare måtte realisere, så det er jo skikkelig artig når mottakelsen er så god, sier Kristensen.

Singelen Big Black Hole er da også en skikkelig gysere av en feit, riffbasert låt i terrenget Led Zeppelin og Wolfmother.

– Klart jeg er preget av det jeg har hørt opp gjennom årene, sier Jan Ole, som kan fortelle at singelen alene har gjort at de er booket til diverse festivaler.

Forbereder seg godt

Med seg i bandet har han Alf Magne Hillestad på trommer og Lars Isachsen Jemterud på bass, mens han selv trakterer gitar og vokal. Det betyr vrengte vokaler og riffrock som får de som behersker luftgitar til å hive seg med. For de som har fulgt karrieren til Jan Ole, vet at han også kan spiller raffinerte låter av Police og Sting med  skremmende treffsikkerhet. Det kommer ikke av seg selv. En av nøkkelen til at han hentes inn som session-musiker, er unik tilpasningevne.

– Jeg tror også det handler om forberedelser. Jeg kommer godt forberedt til et opplegg som betyr mye for de involverte, sier Kristensen, som er kjent fra bandet Jack og ikke minst Pinionhed, der han spilte med Petter Carlsen og sikret NM-gull i rock.

Trang fødsel, Gaute Ormåsen og Dunderbeist er blant de som har dratt nytte av Jan Oles kvaliteter, i tillegg til en hel haug med tv-program.

CD-slipp neste år

The Largo er imidlertid noe helt annet og langt råere.

– Klart man drømmer om å gjøre suksess med sitt eget band, selv om det er et hobbyprosjekt ved siden av. Her var det også slik at jeg hadde skrevet en låt med trommisen, og vips så var vi der. Vi har spilt inn flere låter og kommer snart med en ny singel, så planlegget vi CD-slipp til neste år, avslører Jan Ole, som dro til Oslo allerede i 2001, 20 år gammel.

– Dette er klassisk rock slik jeg liker det, sier Jan Ole, som håper de tenker likedan i rockemiljøet i Kautokeino og Alta denne helga.