– Flere samiske filmer i 2018

Her er noe så sjeldent som noen som lovpriser statsbudsjettet.
kultur

Internasjonalt Samisk Filminstitutt får nemlig bra uttelling på forslaget til statsbudsjett. Økning på 600.000 kroner gir et totalfinansiering på 5,1 millioner kroner. I tillegg kommer det et direkte tilskudd fra Sametinget. Det gjør at økningen i handlingsrom har økt med 30 prosent på to år, noe man ser i filmproduksjonen,

 – Talentfulle samiske filmskapere skal ha æren for dette. Uten de gode samiske filmene, som også gjør seg bemerket og vinner priser internasjonalt, hadde dette ikke vært mulig, sier direktør i Internasjonalt Samisk Filminstitutt Anne Lajla Utsi i en pressemelding.

Hun lover flere samiske filmer i 2017

– Vi fortsetter arbeidet med å få på plass nordiske midler til produksjon av samiske spillefilmer og TV-serier. Vi har bra dialog med myndigheter i både Sverige og Finland, opplyser Utsi.