Tråkket i vei med kunnskap

Skoleelever i Alta fikk låne kilovis med bøker på miljøvennlig vis. 

SYKLET FOR MILJØET: Sonja-Kristin Granaas og Stine Iren Ballovarre leverte bøker med sykler til flere skoler i Alta i dag. Her er de på Gakori skole, der mottakelsen var upåklagelig.  Foto: Reiulf Grønnevik

kultur

Årets mobilitetsuke, «Den europeiske mobilitetsuka», startet sist lørdag og varer til fredag. Årets tema er «miljøvennlig, smart og felles transport» og i denne forbindelsen arrangerte Alta bibliotek i dag noe de har kalt for sykkelbokbuss.

– Vi vil jo også vise at biblioteket tenker på miljøet, så jeg og biblioteksjef Sonja-Kristin Granaas syklet derfor i dag til tre ulike skoler for å dele ut bøker, sier bibliotekar Stine Iren Ballovarre.

Dette er første gang Alta bibliotek sykler ut bøker til skoleelevene og Ballovarre synes det er flott å vise den kommende generasjonen at det er viktig å ta vare på miljøet.

– Vi tråkker oss frem på hver vår sykkel med vogn og i dag har vi levert til Komsa skole, Gakori skole og Tverrelvdalen skole hvor vi deler ut bøker som skolene og elevene har bestilt til låns, sier Ballovarre, som lar sjefen selv ta siste etappen til Tverrelvdalen skole.

– Det er et stykke, men hun er veldig sprek. Hun har jo syklet Offroad Finnmark, ler hun.

– Jeg sykler til jobben hver dag så det kommer til å bli en fin tur, svarer Granaas mens hun deler ut bøker til elever på 7. trinn på Gakori skole.