– Dette er tungt

Festspillene i Nord-Norge ble svindlet for 770.000 kroner.

SVINDLET: En falsk epostadresse i navnet til Maria Utsi gjorde sitt til at Festspillene i Nord-Norge ble svindlet for 770.000 kroner. (Arkivfoto)  Foto: Knut Aaserud

kultur

I sommer ble Festspillene i Nord-Norge utsatt for grov økonomisk kriminalitet. Ved hjelp av falske epostadresser greide utenlandske svindlere å lure til seg hele 82.400 euro, nærmere 770.000 norske kroner. Svindelen ble oppdaget i slutten av juni, mens årets festival gikk av stabelen.

Det opplyser styreleder Jens Johan Hjort og festspilldirektør Maria Utsi til NRK.

Pengene havnet i Tyrkia og England.

– Dette er tungt for festspillene og alle de involverte. Vi tar det meget alvorlig, sier Utsi.

Det er en såkalt «direktørsvindel» festivalen i Harstad har blitt utsatt for. Svindelformen kjennetegnes ved at falske epostadresser blir opprettet i navnene til nøkkelpersoner i en bedrift. I dette tilfellet ble det opprettet en falsk epostadresse i navnet til festspilldirektør Maria Utsi.