Ida Maria åpner bluesen

Nordnorsk fyrverkeri åpner Alta Soul & Blues 8. juni.

TIL BLUESEN: Ida Maria blir attraksjon på åpningsdagen av Alta Soul & Blues.  Foto: Presse

kultur

Rockeren fra Nesna har vært på Alta-besøk før, men har modnet og figurert som både politiker og voksen underholdning på lørdagskveldene i «Hver gang vi møtes» på TV2. Hun har også vært åpen på at rockelivet tok en smule etter en pangstart for 8-10 år siden.

– Herlig stemme

– Jeg tror dette kommer til å løfte teltduken i kraftlagsteltet. Ida Maria har stor stemme og er en dame full av energi. Vi gleder oss stort til dette, for her får vi en nord-norsk musikkpakke med trøkk, mener festivalsjef Stig Anton Eliassen.

Viste nye sider

Ida Maria har i det siste samarbeidet med svenske Emmanuel Abramhamson som er kjent under artistnavnet Email, som tidligere skrev monsterhiten «Lush Life» for Zara Larsson. Ida Maria viser helt nye sider med en produksjon som er ganske ulik hennes tidligere utgivelser.  Hun er ikke redd for å sjangerhoppe og fikk mye oppmerksomhet rundt Spirituals-albumet «Scandalize My Name».

Krissy tilbake

Under festivalen blir det også gjenhør og gjensyn med Krissy Matthews fra London med hans band. Han var kun 16 år da han gjestet bluesen i 2009 og spilte fletta av de fleste med sin rå bluesgitar.

– Krissy fikk en god del nye fans her i Alta etter det besøket, så det blir flott å få han tilbake på våre scener. Han skal være med å åpne festivalen vår torsdag 8 juni, men han blir hele helga hos oss, skal spille på hovedscenen fredag, opplyser festivalsjefen.