Filmpris til Maze-rapper

HEDRET: Nils Rune Utsi og Simen Braathen vant filmpris i Russland denne helgen.  Foto: Arkiv

kultur

Dokumentarfilmen om SlinCraze vant pris under film- og TV-festivalen «Northern Character».

Festivalen som ble arrangert for 9.gang og som ble avsluttet lørdag kveld i Murmansk, hadde i år 140 innsendte bidrag fra 40 russiske regioner, samt fra Norge, Sverige, Finland, Frankrike, Latvia, Georgia, Bosnia og Herzegovina, Ukraina, Ghana og Egypt.

Simen Braathens som har laget filmen «Arctic Superstar» gikk til topps i kategorien «Beste dokumentardebut». Den forteller historien om den norsk-samiske Mazi-rapperen SlinCraze. Han holdt forøvrig også en konsert som gikk for fullt hus under festivalen i Murmansk.

– I løpet av festivaluken er det i Murmansk det skjer, og vi føler oss som en del av filmverdenen. Folk i polarstrøkene blir kjent med virkeligheten til folket som bor i nord, melder festivalsjef Svetlana Soldatova.